Οι ελαιώνες μας

Δείτε από πού συλλέγονται οι ελιές που έχετε στο τραπέζι σας!

Οι οικογένεια διατηρεί εδώ και αρκετές γενεές  τους ελαιώνες της,  σε τοποθεσίες που ευνοούν την ανάπτυξη και την παραγωγή εκλεκτών καρπών. Ωστόσο στην πολυετή πορεία μας στο χώρο έχουμε εξασφαλίσει και αρκετές συνεργασίες με παραγωγούς της περιοχής, που είμαστε σίγουροι ότι πληρούν τα στάνταρ ποιότητας της εταιρείας μας, για να μπορέσουμε να καλύψουμε τη ζήτηση του προϊόντος.

Ταυτόχρονα δημιουργούνται νέοι ελαιώνες με σκοπό την αυτάρκεια της εταιρείας σε πρώτη ύλη έπειτα από κάποια χρόνια. Στο γκάλερι που ακολουθεί μπορείτε να δείτε από πού συλλέγονται οι ελιές που έχετε στο τραπέζι σας!

Η ποικιλίες μας

Σαν να λέμε θρούμπα!

Η εταιρεία μας στην προσπάθεια να καλύψει κάθε σας ανάγκη, έχει δημιουργήσει μια σειρά από ελαιόλαδα εξαιρετικής ποιότητας, αλλά και βρώσιμες ελιές με μοναδική γεύση και άρωμα, όπως η  (ΠΟΠ) ελιά θρούμπα Θάσου.

*ΠΟΠ= Προστασία Ονομασίας Προέλευσης

Η συγκομιδή

Πόσο σημαντική είναι; Τι ρόλο παίζει στη ποιότητα!

Η διαδικασία της συγκομιδής όπως σε κάθε καρπό, έτσι και στην ελιά, παίζει το σημαντικότερο ρόλο. Φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε τον παραδοσιακό τρόπο συλλογής με το ράβδισμα και το χέρι. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε μηχανήματα τα οποία μπορεί να βλάψουν ή να τραυματίσουν τον καρπό!

Τις συλλέγουμε μία μία!

Αναφέραμε, το πόσο σημαντικός είναι για την εταιρεία μας ο ποιοτικός έλεγχος. Μια πρώτη μακροσκοπική διαλογή γίνεται αμέσως στο χωράφι. Οποιοσδήποτε καρπός είναι ακατάλληλος για επεξεργασία απομακρύνεται. Μόνο έτσι εξασφαλίζουμε εξαιρετική ποιότητα, αλλά και εμφάνιση!

Μεταφορά

Τις μεταφέρουμε λίγες λίγες!

Για εμάς είναι σημαντικό οι ελιές να μεταφέρονται στη γραμμή παραγωγής κατά ομάδες, σύμφωνα με τον τόπο όπου τις έχουμε συλλέξει. Κάθε περιοχή έχει διαφορετικά ποιοτικά στοιχεία τα οποία επηρεάζονται από παράγοντες όπως το έδαφος, ή η έκθεση (θέση σε σχέση με τον βορρά) του χωραφιού , έτσι με τον τρόπο μεταφοράς που χρησιμοποιούμε, εξασφαλίζουμε ομοιομορφία στο τελικό προϊόν, αλλά και μια σταθερή ποιότητα στη γεύση σε όλα μας τα προϊόντα!

Αποθήκευση

Δίνουμε το χρόνο που χρειάζεται!

Οι ελιές, αμέσως μετά τη συγκομιδή ακολουθούνε την πορεία προς το ελαιοτριβείο για να γίνουν λάδι, είτε μπαίνουν στη γραμμή παραγωγής για τις βρώσιμες ελιές. Στα στάδια που χρειάζεται αποθήκευση τόσο για το λάδι όσο και για τους καρπούς, χρησιμοποιούνται  ειδικά διαμορφωμένοι θάλαμοι  που διατηρούν συγκεκριμένες κλιματολογικές συνθήκες ( θερμοκρασία, υγρασία, φως ), που συμβάλουν στη προστασία του προϊόντος και  βοηθούν στη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών, του αρώματος, της γεύσης αλλά και του χρώματος της ελιάς ή του ελαιόλαδου!

Η επεξεργασία

Με την τελειότερη γραμμή παραγωγής!

Η εταιρεία το 2005 επένδυσε σε εξοπλισμό και εγκαταστάσεις. Μια σύγχρονη γραμμή παραγωγής εγκαταστάθηκε και λειτουργεί, δεχόμενη της απαραίτητες αναβαθμίσεις όπου αυτό απαιτείται! Η ολοκληρωμένη γραμμή παραγωγής, μας επιτρέπει να ελέγχουμε όλη τη διαδικασία, από την παραγωγή μέχρι το τελικό προϊόν. Η απώλεια μεσαζόντων στη γραμμή παραγωγής μηδενίζει την πιθανότητα νοθείας ή αλλοίωσης του προϊόντος! Έτσι είμαστε σίγουροι για την ποιότητα των προϊόντων που σας προσφέρουμε!